Alle priser inkl. MVA

RHD engineering - Lettvekts svinghjul

Svinghjulet består av mye jern (masse), og denne massen må settes i omdreininger av motoren og motoren må bruke energi for å bringe hjulet opp i fart. Når hjulet er oppe, er det motsatt effekt da energien motoren har satt i svinghjulet nå hjelper motoren til å holde omdreiningene oppe. Svinghjul veier ca. 10 - 20 kg avhengig av motor, bil osv.

For å gjøre motoren mer livlig, kan du fjerne materiale fra svinghjulet og dermed gjøre reaksjonene raskere, både opp og ned i omdreininger. Materialet må fjernes hovedsakelig ved ytre kant, da dette har den største betydning. Det er ingen regel for hvor mye som kan fjernes, og det må være basert på erfaring eller ulike forsøk. Vær imidlertid forsiktig så du ikke svekker hjulet for mye, da det kan forårsake vibrasjoner eller enda verre hopp. Forvent å kunne fjerne ca 5 til 10% av vekten.

Hvis du jobber på svinghjulet, må det i ettertid være balansert, og det er viktig at dette blir gjort. Jeg vil ikke anbefale at dette gjøres på en gatebil når hjulet kan hoppe i omdreininger hvis den er svekket for mye. Du kan kjøpe ferdige stål-svinghjul som er lette og balansert.

Sortere etter
Bilde av BMW svinghjul i lettmetall

BMW svinghjul i lettmetall

Med en vekt på kun 3,2 kg vil du bruke disse svinghjulene for å øke akselerasjonen betydelig.
Fra kr 4 220,93 (NOK)